söndag 9 november 2008

Huset is like a Box of Chocolates...You Never Know What You're Gonna Get!





Så har vi avklarat en hel dags arbete i huset. Vid 10 i morse kom farsan från Arvidsjaur taggad till tänderna. Han har ringt mig minst en gång om dagen hela veckan och berättat hur hårt vi ska jobba. Sagt och gjort så gick vi till huset för att göra en shoppinglista. Efter en stund så kommer vi överens om att samtliga 88 gipsskivor som vi burit in i garaget ska återställas eftersom vi bestämmer oss för att spackla och slipa alltihop istället. Iväg på Ångsågen, Ö&B och Miraqel för att inhandla allt vi kunde tänkas behöva nu när planen ändrats dramatiskt. Efter en snabb lunch på Blå Ängeln så åkte vi tillbaka till huset för att sätta igång och jobba. Golven maskerades, tapetskarvar och lösa tapetbitar revs, håligheter spacklades och ojämnheter slipades. Vi tätade även gamla fuktskador i taket med oljefärg och förberedde så mycket som möjligt för målning och tapetsering. När vi i slutet på kvällen börjar riva i det rum som vi innan tyckte såg bäst ut så får vi några överraskningar. Det visar sig att taket tidigare blivit vattenskadat så därför lossnar det massor med färg. När vi sen börjar riva tapet vid dörren så släpper allting ända ner till skorstensteglet så helt plötsligt har det bästa rummet förvandlats till ett rum med massor av jobb. Har någon tips på hur vi ska lösa tegelproblemet för att kunna tapetsera så får ni gärna skriva det i kommentarerna. Nu ska vi lägga oss efter en lång dag med arbete. I morgon åker jag till Umeå för att spela match så Nina och Farsan får jobba på egen hand i huset.

Fy fan så kul med slipning!
Damm är gott
Mera damm
Överraskning #1
Överraskning #2!

5 kommentarer:

  1. Kanske går laga med puts och ev. spackel, sedan tapetsera?? Kanske kan vara bra att knacka lite ifall det är mer som lossnar?

    http://www.beijerbygg.se/templates/BB_ByggradListItem.aspx?id=295

    SvaraRadera
  2. En sak till. Spacklar ni på den mjuka väggen kan ni ju tänka på att använda ett spackel som inte är stenhårt och sprött. Trycker man på väggen som är mjuk med ett hårt och sprött spackel utanpå så lär det nog spricka.

    SvaraRadera
  3. Jag skulle "skrapa" fram tegelväggen helt. Gud vad snyggt med en tegelvägg, det har jag alltid drömt om :-)

    Glöm inte bort att ta det lugnt ibland också, det ser ut som ni kör järnet dygnet runt...typ.

    Ha det gott!
    /Linda

    SvaraRadera
  4. Precis.. fixa fram teglet på muren. Alla bärande trä-balkar ska vara synliga och ni måste göra ett loft eller liknande så konrads lägenhet smälter in i eran. Kanske kan det vara öppet mellan Konrads kök och sovrummet där nere?

    SvaraRadera
  5. Du, ni, typ allihopen har blivit utmanad av mig!!! Läs mer om utmaningen på http://littleturkeystudio.bloggspace.se/

    SvaraRadera